ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Γραβιέρα Κρητης ΠΟΠ

Κρητική Γραβιέρα Καλογεράκη κεφάλι 8-12 kg

Η Γραβιέρα Κρήτης είναι από τα πιο δημοφιλή τυριά της Ελλάδος. Είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, τα αγνά της συστατικά και την μοναδικά ευχάριστη γεύση της.

Σύμβολο παραδοσιακής κρητικής διατροφής, με τεράστια ιστορία παρασκευής στο νησί μας εδώ και αιώνες, η κρητική γραβιέρα χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί, με ασύμμετρες τρύπες και φυσική κόρα, το οποίο κατέχει μια ιδιαίτερα ευχάριστη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη γεύση, με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος, προκαλώντας ένα αίσθημα ευεξίας και πληρότητας σε όποιον το γευθεί.

Η Γραβιέρα Κρήτης μπορεί να καταναλωθεί μόνη της, ώς σαγανάκι, στην σαλάτα, σε τοστ και γενικά συνοδεύοντας ότι φαγητό υπάρχει στο τραπέζι μας.Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση του γάλακτος μας, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, τα οποία τρέφονται από την μοναδικά ποιοτική και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα, του νησιού.Όλα μας τα προϊόντα περνούν από συνεχείς έλεγχους και πληρούν τις προδιαγραφές των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ΗΑCCP και ISO 22000:2005.

Γραβιέρα και πάλι γραβιέρα

Κράτος εν κράτει η Κρήτη, θα μπορούσε άνετα να ζήσει μόνο από τα προϊόντα της. Και τι προϊόντα: γραβιέρα που συγκρίνεται μόνο με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο, άγρια βότανα και χόρτα σαν το σταμναγκάθι και τους σκόλυμπρους, μέλι, αλλαντικά, και, φυσικά, ελαιόλαδο. Η κρητική διατροφή σε όλο της το μεγαλείο.

2. Οι κρητικές γραβιέρες που αγαπάμε

 

·   Ηρακλειώτικη νεαρή

Η γραβιέρα του Στειακάκη από τους Αγίους Δέκα Ηρακλείου είναι σταθερά καλή, με μυρωδιά που μαρτυρεί καλής ποιότητας γάλα, 6 μήνες ωρίμαση και συμπαγή γεύση. Προτιμήστε τη με μια κουταλιά μέλι για το τέλος του γεύματος μαζί με ξερά σύκα ή καρύδια.

 

Γεύσεις Κρήτης

 

·   Γίδινη, ελαφριά Ρεθύμνου

Σε μαύρο περιτύλιγμα, μια υπέροχη γίδινη γραβιέρα από το τυροκομείο Βογιατζιδάκη. Πρέπει να σου το πουν, αλλιώς δεν καταλαβαίνεις ότι έχει μόνο 18% λιπαρά.

·         Γραβιέρα Γασπαράκη

Ενας αυθεντικός τυροκόμος στους Κούμους Ρεθύμνου φτιάχνει την ιδανική γραβιέρα. Ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ πικάντικη, απόλυτα ισορροπημένη, γεύση που δεν την ξεχνάς.

 

·         Γραβιέρα Αποκορώνου

Γλυκιά και βουτυράτη γραβιέρα με γαλακτερή γεύση και βοτανική επίγευση. Πλούσια, συνεκτική υφή, που σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αποκτά εξαίσια κρεμώδη αίσθηση. Νόστιμο, επιτραπέζιο τυρί, κατάλληλο και για μαγειρέματα.

Ν. Μακρυωνίτου

 

·     Κατσικίσια, σαν παρμεζάνα

Από το τυροκομείο του Δουρουντουδάκη στα Μυριοκέφαλα παράγεται αυτό το γίδινο, σχετικά ελαφρύ σε λιπαρά, γλυκό τυρί, με πλούσια γεύση ώριμου γάλακτος. Βουτυράτο με σκληρή υφή, «παρμεζανίζει», αφού η κρεμώδης αίσθηση διακόπτεται από τραγανούς κόκκους.

·         Δύο αγνώστου πατρός

Μυστικά κρατούν τα ονόματα των προμηθευτών τους ορισμένοι μπακάληδες. Ας είναι. Η γραβιέρα που φέρνει οΑλυγιζάκης είναι μοσχοβολιστή, ώριμη, γλυκιά και πικάντικη μαζί. Παντρέψτε τη με το κρητικό μέλι Μελίγυρις (σε πολλά παντοπωλεία), από ασπρόθυμο ή ερείκης. Η του Μανδραγόρα έχει βουτυράτη υφή, πολυεπίπεδη γεύση διαρκείας. Μια ιδιαίτερη γραβιέρα που παντρεύει την κρητική σχολή με την ηπειρώτικη. Σπάνιο τυρί.

 

4. Μυζήθρα αφράτη

Απαλή, φρέσκια με βουτυρένια υφή. Η γαλομυζήθρα είναι ιδανική γέμιση για κάθε λογής πιτάκια. Φτιάξτε ένα περιποιημένο ελληνικό πρωινό με μελωμένες σφακιανές πίτες, για να καλωσορίσετε οικογενειακώς τον νέο χρόνο.

 

2. Ξύγαλο σητειακό και στακοβούτυρο

Οι Κουβαράκηδες φτιάχνουν το θεσπέσιο ξύγαλο, ένα ανάλαφρο, ξινούτσικο αλοιφώδες ΠΟΠ, που θα νοστιμίσει σαλάτες, τυροτάρτες, ντιπ. Τέλειο και το στακοβούτυρό τους· ένα κουταλάκι θα «ανεβάσει» γιορτινά πιλάφια - ή ριζότι, αν προτιμάτε.

3. Χανιώτικο τσοπανοτύρι 

Ένα «ψημένο» αιγοπρόβειο τυρί 6μηνης ωρίμασης, από το τυροκομείο Μοχλάκη, που μοιάζει πολύ με ώριμη γραβιέρα. Εχει γεμάτο άρωμα μαγειρεμένου βουτύρου και ξηρών καρπών, μέτρια πικάντικη γεύση και, όσο μένει εκτός ψυγείου, αποκτά εξαίσια ημίσκληρη υφή. 

4. Ηρακλειώτικο απάκι Κασσάκης

Παραδοσιακός μεζές από ξιδάτο χοιρινό, καλά παστωμένο με αλάτι και μπαχαρικά. Το απολαμβάνουμε ως έχει είτε σε κις λορέν και τάρτες.

 

5. Σφακιανό ριζίτικο

Πυκνό, πλούσιο, βελούδινο, πιπεράτο, μυρωμένο με άγρια βότανα του βουνού, το ριζίτικο αλοιφώδες του Τσιτσιρίδη θα γίνει το θέμα της βραδιάς! Εξαιρετική και η μαλάκα του, η... μοτσαρέλα της Κρήτης για τις πίτες μας, σταθερή αξία η γραβιέρα του, αλλά και το ιδιαίτερο, γλυκάλμυρο κεφαλίσιο του.

 

6. Ρεθυμνιώτικη πάστα άγριας αγκινάρας

Προσφιλές έδεσμα, η άγρια αγκινάρα βρήκε τρόπο να εισβάλει, ανεξαρτήτως εποχής, στο τραπέζι μας. Η πάστα έχει την υπέροχη αψάδα της πρώτης ύλης, που συμπληρώνεται με παρθένο ελαιόλαδο, ξίδι, λεμόνι και αλάτι. Σερβίρεται ιδανικά με κρητικό παξιμάδι ή φρέσκο ψωμί.

 


Επαφή

Cretan-family-farm JOHN ALEX

Κορμός γραφείων
5812 Usteristrasse
Zürich,
ZH,Switzerland, 8000
Παραρτήματα
Αθήνα , Κρήτη, Πελοπόννησος


Greece tel. 6942 90 23 22
698 102 59 76
694 752 91 01




Η Cretan - family - farm ζητά άμεσα ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΠΙΣΗς , ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .
ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ .ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΠΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ